Ecuador: 4 fascinerende werelden

Waar de evenaar het Andesgebergte kruist, ingebed tussen Peru en Colombia, ligt een klein land. Op een gebied half zo groot als Frankrijk (acht keer Belgie;) treffen we drie totaal verschillende klimaatzones. Elk van hen heeft zijn flora en fauna, zijn bevolking en kulturen. Voor de kust liggen de legendarische Galapagos-eilanden.
Oppervlakte: 270.000 km
Bewoners: 14.000 000
Hoofdstad: Quito

Het Andesgebergte

andes1 andes3 andes2
De Andes - 2 parallelle bergketens met een tussenin gelegen hoogvlakte - doorkruist het land van Noord naar Zuid. Tien bergen reiken boven de sneeuwgrens, de Chimborazo zelfs tot 6300 meter. De Cotopaxi - op een uur rijden van Quito - is de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Op de berghellingen van de Andes overleven de hooglandindianen al duizenden jaren lang van landbouw en artesanaat. In de valleien stoten we op watervallen, thermale baden, mooie indianenmarkten en oude haciendas.
 

De Galapagoseilanden

galapagos1 galapagos3 galapagos2
De Galapagoseilanden liggen in de Stille Oceaan op ongeveer 1000 km van de westkust van Ecuador.De eilanden zijn geologisch gezien erg jong: enkele miljoenen jaren. Ze zijn van vulkanische oorsprong. Er komen veel unieke dieren en planten voor, die per eiland vaak verschillende soorten hebben gevormd.
 

Het Amazonewoud

amzone1 amzone3 amzone2
Het oerwoud van de Amazone begint in de uitlopers van de oostelijke Andeshellingen. De vele stroompjes die in deze wildernis ontstaan vormen uiteindelijk de zijarmen van de Amazonerivier. Houtkap en olie ontginning hebben de indianenstammen steeds dieper het oerwoud ingedreven, maar lokale verenigingen en projecten vechten met succes tegen het verdwijnen van dit regenwoud.
 

De kuststreek

costa1 costa3 costa2
Als we van de hoogvlakte afdalen naar de Stille Oceaan belanden we in de Costa, een brede kuststrook vol palmbomen, rijstvelden, bananenplantages en suikerriet. Hier zijn de mensen praatgraag en goedlachs en de temperaturen zijn tropisch. De kust ligt bezaaid met pittoreske vissersdorpjes en palmstranden. Er zijn tijdens de laatste jaren goede hotels gebouwd en er is veel in natuurbehoud geïnvesteerd, zodat het ontdekken van de mangroven en van de goed onderhouden natuurparken op een aangename manier mogelijk wordt.
 

De enorme verscheidenheid aan planten en dieren in Ecuador heeft alles te maken met deze verschillende klimaatzones en de tussenliggende gebieden waar honderden microklimaten heersen.

relief ecuadorWie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2