Ecuador's klimaat is zeer gevarieerd


cotopaxi

Het Andesgebergte

In het Andesgebergte variëren de temperaturen zeer sterk gedurende de dag en volgens de hoogte. Iedere vallei lijkt bovendien wel zijn eigen micro-klimaat te hebben. Het droge seizoen (zomerseizoen of el verano) loopt van juni tot september. Het kan dan erg droog, warm en stofferig zijn. Maar je hebt meer kans om de sneeuwtoppen onbewolkt te zien. Tijdens het regenseizoen (de winter of el invierno) regent het soms heel hard, maar zelden lang - de lucht is frisser en de natuur is groener. Maar de bergen liggen vaak in de wolken. Het zuiden van het land is aanmerkelijk droger dan het noorden. Aanbevolen kledij: je moet op alles voorzien zijn. Draag lichte zomerkledij. Een petje of hoed zijn erg nuttig (hoogtezon!). Maar in een tasje of rugzakje neem je steeds een regenjasje en warmere kleding mee. Pas op: ga je hoger de bergen in (>3000 meter) dan kan het echt koud zijn. Hier vriest het 's nachts.


machalillaDe kust

De kuststreek of Costa doet erg Afrikaans aan. Hier voel je dat je je op de evenaar bevindt. Het is koeler van juni tot september. Van januari tot mei is de warmste en natste periode van het jaar. Net zoals in de Andesregio is het zuiden van de kuststreek droger dan het noorden. Aanbevolen kledij: je draagt lichte zomerkledij en in het regenseizoen neem je een lichte regenjas mee.


cocaHet Amazonegebied

In het het Amazonegebied kan het lang en hard regenen op gelijk welk moment van het jaar. Maar doorgaans is het natter van maart tot september. Een regenponcho en gummilaarzen zijn een must als je in het woud wil gaan wandelen. De meeste lodges in het Amazonewoud hebben een voorraad laarzen en poncho's - ook van Europese maten.


espanolaDe Galapagos eilanden

De Galapagoseilanden zijn warm van januari tot april. Korte maar hevige regens behoren dan tot de mogelijkheid. Van mei tot december hebben we een koelere maar meer bewolkte periode.
Voor meer info over het klimaat in Galapagos zie onze speciale pagina.

Wie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2