Markten

In Ecuador is de markt voor de lokale bevolking een economisch en sociaal erg belangrijk gebeuren. Vooral in het hoogland en zeker waar de indiaanse bevolking sterk aanwezig is, worden er wekelijks grote en erg kleurrijke markten georganiseerd. Deze beginnen erg vroeg (al vanaf 6 uur is het een drukte van jewelste) en duren tot in de vroege namiddag. Hotels zijn soms volgeboekt de avond voor de marktdag. De meeste markten in Ecuador zijn erg op de eigen bevolking gericht, maar sommigen hebben ook heel wat te bieden voor toeristen. Veel markten hebben dan ook pleinen en straten waar de lokale bevolking zijn spullen inkoopt, naast meer toeristische plaatsen waar men artesanaat aanbiedt.

markt

Op welke dag is het markt?

maandag Ambato
dinsdag Latacunga (kleine markt)
woensdag Pujili (kleine markt)
donderdag Guamote
  Saquisili
  Cuenca
vrijdag Salaron (bij Riobamba)
zaterdag Otavalo
Latacunga
Riobamba
Zumbahua
Cuenca
Cajabamba (bij Riobamba)
Pujili (grote markt)
Saraguro
Sigsig

In principe koop je op de markt niets zonder af te dingen. Meestal kun je met wat geduld en vriendelijke woorden heel wat van de oorspronkelijke vraagprijs doen, maar overdrijf hier niet in. Bedenk dat jij op vakantie bent, maar dat het voor de verkopers over een (soms zeer laag) inkomen gaat.
De bekendste markt is natuurlijk Otavalo, maar aanraders zijn zeker ook Guamote, Saquisili, Zumbahua,...
Een tip: als je het moeilijk vindt om fotos te nemen op de markt vraag dan aan de verkoper of hij op de foto wil met de trui of de hangmat die je net kocht . Dat levert soms mooie beelden op en je kunt de trui met de foto erbij kado doen.

Wie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2