Ecuador heeft een groot aanbod aan beschermde natuurgebieden, natuurreservaten en nationale parken. Je vindt ze in alle streken van het land en je kunt er de ongerepte flora en fauna van het land leren kennen.

Maar het beschermde karakter van de natuurgebieden wordt vaak met de voeten getreden; je vindt in sommige "beschermde" gebieden naast de traditionele indianengemeenschappen ook dorpen van inwijkelingen, haciendas en in sommige natuurgebieden in het amazonegebied vind je zelfs petroleummaaatschappijen.

De grenzen van de parken zijn zelden nauwkeurig beschreven en de weinige parkwachters die er werken zitten meestal aan de ingang van de parken. Verder is de infrastructuur in de parken ofwel basic ofwel onbestaande.

De natuurgebieden zijn ingedeeld in categorieën. Het nationale park is het meest toegankelijke park, met parkwachters en beperkte infrastructuur. Er zijn 9 gebieden met de status van nationaal park. De reservaten zijn in theorie om hun natuurwaarde meer beschermd dan de parken. Het toerisme wordt er niet gestimuleerd: de reservaten zijn vaak moeilijk toegankelijk.

Hieronder vind je een kaartje met alle grote en kleine natuurgebieden in Ecuador. Voor meer info over een park: klik op het nummer in de kaart of klik op de link in de lijst hiernaast.


kaart natuurgebieden santaylos samanesyacuriel zarzael quimiel morropacochesanta elenapambilargalerasesmeraldas river Cajas cotopaxi Galapagos llanganates machalilla podocarpus sangay sumaco yasuni limoncocha galapagos antisana arenillas el angel cayambe coca cayapas mataje cofan bermejo cotacachi illinizas mache chindul churute pululahua chimborazo cuyabeno el salado pasochoa el boliche isla corazon isla santa clara el condor rio muisne

Wie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2