Praktische info

anahi catamaran

Wanneer bezoeken?

Zoals op de meeste vakantiebestemmingen, is het drukste seizoen op Galapagos ook juli, augustus en de kerstperiode. Tijdens de paasweek (Semana Santa) is er nogal wat intern ecuatoriaans toerisme. Vele cruiseschepen rekenen verschillende tarieven voor hoog- en laagseizoen.Kijk ook naar het klimaat van de Galapagoseilanden.

Nationaal Park

Iedere buitenlandse bezoeker aan Galapagos betaalt bij aankomst op de luchthaven 120 USD cash. Het gaat om 100 USD inkom voor het Nationaal Park en 20 USD Migration Card (lokaal Ingala Card genaamd). Deze kost is doorgaans niet inbegrepen in de prijs van cruises. De inkom van het Nationaal Park kan alleen ter plaatse betaald worden. De Ingala Migration Card kunnen wij op voorhand voor je aankopen. Zo vermijd je (soms lange) wachtrijen en tijdverlies. Hou je ontvangstbewijs goed bij je gedurende je hele verblijf op Galapagos.

Begeleiding

Tijdens de cruise word je permanent begeleid door een Engelstalige gids die over een vergunning beschikt om op de Galapagos te gidsen. De kwaliteit en expertise van de gidsen wordt permanent geevalueerd door de rederijen. Men mag zeggen dat de kwaliteit van de gids min of meer parallel loopt met de kwaliteit van een cruiseschip. Cruiseschepen met een uitstekende reputatie betalen hun werknemers een hoger salaris wat maakt dat je er een goede gids mag verwachten. Bij budget boten vind je over het algemeen ook budget gidsen.

Vluchten naar Galapagos

Alle vluchten vertrekken vanuit Quito en vliegen via Guayaquil naar Baltra of San Cristobal. Er zijn 3 maatschappijen die de vluchten verzorgen: Tame, Lan en Aerogal. Een vliegticket naar Galapagos wordt steeds samen met de cruise geboekt. De reder van het schip dat je boekt, bepaalt dus met welke maatschappij je vliegt.
De vluchten Quito - Galapagos - Quito en Quito - Galapagos - Guayaquil kosten rond de 550 USD per persoon. De vluchten Guayaquil - Galapagos - Guayaquil kosten rond de 525 USD per persoon. Deze prijzen zijn inclusief luchthavenbelastingen en kosten. Er is een korting van 30% voor kinderen onder de 12 jaar.

Taal

Op Galapagos is Spaans de voertaal. Maar alle natuurgidsen spreken Engels. Hoe hoger de prijsklasse van het cruiseschip, hoe beter de kennis van het Engels.Op sommige grotere schepen vind je Franstalige en Duitstalige gidsen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil van Galapagos met Belgie is 7 uur vroeger tijdens het belgische winteruur en 8 uur vroeger tijdens het belgische zomeruur. Wil je de precieze tijd in Ecuador en Galapagos kennen klik hier

Andere informatie

Voor info over geld, telefoonverbindingen, veiligheid, talen, ambassade van Ecuador, info over Ecuador, vaccins en andere medische info zie de pagina Praktische info over Ecuador

Wie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2