Galapagos: een unieke flora en fauna

Om deze kaart in detail te bekijken, klik op de kaart.

kaart galapagos

Deze vulkanische eilanden zijn in de loop van de geschiedenis nooit met het vasteland verbonden geweest. Toch zijn dieren en planten op verschillende manieren naar hier kunnen migreren. Door zich aan te passen aan de lokale omstandigheden, evolueerden ze verschillend van hun continentale voorouders. Veel dieren en planten op Galapagos zijn dus uniek: een vierde der strandvissen, de helft van de flora en bijna alle reptielen worden nergens anders ter wereld aangetroffen. In veel gevallen zijn er ook verschillende dier- en plantensoorten op de verschillende eilanden.

Omdat er nooit grote zoogdieren aan land kwamen, waren de reptielen dominant. De eilanden waren onbewoond tot 1535: de dieren hebben vandaag nog steeds zeer weinig instinctieve angst van de mens.

Om deze toestand voor de toekomst te vrijwaren gelden er tal van regels op de Galapagoseilanden: het aantal toeristen is beperkt, het aantal boten (van 8 tot 100 passagiers) die de eilanden mogen aandoen is beperkt tot 83 en het bezoek aan de eilanden kan alleen met erkende lokale gidsen en volgens bepaalde procedures.

Voor meer (engelstalige) info over de eilanden zie www.galapagos.org

North Seymour

Wie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2