Voorbeeldreizen op het vasteland

Classic Gezinsreizen Wandelen Haciendas Bergbeklimmen

 

Bergbeklimmen

Tijdens de hieronder voorgestelde wandelvakanties door het Andesgebergte, maak je eerst wat kortere wandelingen om aan de hoogte te wennen.
 
Hoogtegewenning met beklimming van de Pichincha, Iliniza Noord en Cotopaxi - 6 dagen cotopaxi

Tijdens deze 6 daagse trip beklim je de indrukwekkende piek van de Cotopaxi vulkaan (5897m). Dit als afsluiter van een hoogtestage met beklimming van de Pichincha (4698m), de Pasochoa (4200 m) en de Iliniza Noord (5116 m).
Voor gedetailleerde beschrijving en prijs, klik hier.

Beklimming Cotopaxi 5 897 m - 2 dagen cotopaxi

De Cotopaxi (quechua voor "de nek van de maan") is de meest populaire berg in Zuid-Amerika en is gelegen in het gelijknamige nationaal park. De berg wordt gekenmerkt door vrij stabiele weersomstandigheden, waardoor hij het hele jaar toegankelijk is. De top is beroemd om zijn perfecte kegelvorm, vanwaar je een prachtig uitzicht op de krater hebt. Deze heeft een diameter van 800 m. De beklimming wordt beschouwd als technisch, omdat op het ijs apparatuur nodig is, en vanwege zijn grote hoogte. Normaal doe je de klim in twee dagen, maar je hebt ook de mogelijkheid om nog een dag in het nationaal park te wennen aan de hoogte.
Voor gedetailleerde beschrijving en prijs, klik hier.

Beklimming Chimborazo 6 310 m - 2 dagen chimborazo

De Chimborazo is de hoogste berg van de Ecuatoriaanse Andes en vanwege de nabijheid van de evenaar is het ook het verste punt van het centrum van de aarde. De beklimming van de Chimborazo is een uitdaging, zelfs voor de meest ervaren bergbeklimmer. Technisch is het een matige tot zware klim. Naast een goede acclimatisering, zijn klimervaring en een uitstekende fysieke conditie nodig om de 1300 meter hoogteverschil tussen de Whymper Refuge en de top te overbruggen.
Voor gedetailleerde beschrijving en prijs, klik hier.

Beklimming Antisana 5704 m - 2 dagen antisana

Deze enorme, met ijs bedekte vulkaan ligt een beetje verborgen ver van elke hoofdweg. Steile hellingen en kloven compliceren de klim en maken het een berg voor klimmers met ervaring. Tijdens de tocht van 2 dagen zullen we verblijven in tenten.
Voor gedetailleerde beschrijving en prijs, klik hier.

Beklimming Iliniza Zuid 5 250 m - 2 dagen illiniza

De noordelijke piek van de Illinizas is rotsachtig zonder vaste sneeuw. Het is een gemakkelijke klim met enkele moeilijkere stukken. Vooral de laatste meters kunnen hard zijn als gevolg van losse stenen. De berg is zeer geschikt om te wennen aan de hoogte.
Voor gedetailleerde beschrijving en prijs, klik hier.

Beklimming Cayambe 5 790 m - 2 dagen cayambe

Deze vulkaan ligt 65 kilometer ten noordoosten van Quito en bestaat uit meerdere pieken, met de hoogste piek gelegen in het centrum van de berg. Hier tref je het hoogste punt op aarde dat op de evenaar ligt (precies op een hoogte van 4530 m in de buurt van de zuidelijke flank). De nog steeds actieve vulkaan is berucht voor zijn grote aantal gletsjerkloven, waardoor een gids met veel ervaring nodig is.
Voor gedetailleerde beschrijving en prijs, klik hier.

Wie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2