Verplaatsingen in Ecuador

Ecuador is slechts half zo groot als Frankrijk. De laatste jaren is er grote vooruitgang geboekt in de kwaliteit van de wegen. Het aantal binnenlandse vluchten is gestegen. Het wordt dus steeds eenvoudiger om je te verplaatsen in het land. Maar het aantal wagens is evenredig gestegen, met als gevolg dat vooral In Quito en Guayaquil het verkeer erg druk kan zijn.

busDe bus

Hoewel de kwaliteit van het openbaar vervoer erg verbeterd is, blijf je het gevaar lopen om onderweg bestolen te worden. De betere busmaatschappijen hebben daarom gekozen voor een verbod om onderweg passagiers op te pikken. Langere afstanden kan je in comfortabele nachtbussen afleggen.

Een auto huren?

Het huren van een auto in Ecuador is niet aan te raden. Het verkeer is vrij chaotisch en mocht je toevallig betrokken raken bij een verkeersongeval, dan kan je serieuze moeilijkheden krijgen. Daarom raden we het huren van een auto met chauffeur aan - het is bovendien vaak goedkoper dan zelf een auto huren.

taxisDe taxi

Taxi's zijn erg goedkoop en in grote hoeveelheden aanwezig. Maar let op met taxi's. In 2010 is het aantal overvallen met (valse) taxi's gestegen. Als je een taxi neemt, bestel hem dan via je hotel.

Het vliegtuig

Het aanbod aan lokale vluchten (Quito, Guayaquil, Cuenca, Manta,...) is erg gestegen - helaas is dat met de prijzen ook het geval. Ecuador heeft ook grote vooruitgang geboekt qua stiptheid en de veiligheid van zijn vluchten. Vanaf 1 januari 2012 is de overheidssubsidie op vliegtuigbenzine afgeschaft. Alle binnenlandse vluchten zijn sinds die datum aanzienlijk duurder.

treinDe trein

De huidige regering van Rafael Correa heeft het op zich genomen om het treintraject tussen Quito en Guayaquil (450 km) volledig te herstellen. Men is dus overal aan het werk om die belofte waar te maken. Maar voorlopig vervult de trein bijna uitsluitend een toeristische functie. Het fameuze traject "Nariz del Diablo" lokt jaarlijks duizenden toeristen.

Wij bieden in het hele land alle binnenlandse vluchten en transfers met priv�wagen en chauffeur aan, als onderdeel van onze reizen.

Wie zijn wij?

biki

Ik ben Bianca Eerens, in 1988 geboren in Ecuador. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door. Daarna deed ik in Leuven mijn middelbare studies en haalde een diploma vroedkunde en seksuologie. Nu bied ik reizen op maat naar Galapagos en het Ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  0032 498 388 292
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Zijpstraat 17
  3220 Holsbeek
  België
 • Ondernemingsnummer:
  05 659 50 06 2